Single Activity
 • Uffe Petersen posted an update in the group Group logo of Rejsebeskrivelser og inspirationRejsebeskrivelser og inspiration 2 weeks ago

  2015 tur op gennem Norge og ned gennem Sverige, på 3 1/2 uge.
  I 2015 var vi på en fin tur. Fra Helsingborg, op langs vestkysten op til Norske grænse. Til venstre ind Norge lidt nord for Oslo, ved Charlottenberg. Nordpå igen ved Skarnes op mod Lillehammer, og videre op til Tronheim. Lå bl.a. på Hauganfjærda camping, med udsigt mod syd til Tronheim.
  Videre op langs den Norske kyst, mest på kystvejen, så vi drejede fra E6 lidt nord for Steinkjer. Så kommer man ud i fantastisk natur, og mindre veje.
  Prøv Polarcamp ved Kilbohavn, hvis du har nerver til indkørslen. Ser ud til på Google maps, at de har lavet den bedre. Vi var nær aldrig kommet derfra igen.
  Saltfjeldet med Svartisen skal ses.
  Camp Saltstraumen ved Bodø blev vores nordligste punkt.
  I juli måned var temp. kun 15 grader om aftenen. Det gad vi ikke.
  Min kone fik set Elge på sin fødelsesdag, lidt øst for denne plads. Fin oplevelse.
  Tjek saltstraumens strømvirvler ved ebbe og flod. Helt utroligt.
  Herfra kørte vi mod øst ind i Sverige vi vej 80 – E6 og vej 77 til 95=Silvervägen, der går tværs over Sverige til Skelefteå.
  Husker ikke hvor mange gange vi måtte bremse og nogle gange holde stille, for rensdyr på vejen, men i hvertfald 6-8 gange.
  Herfra sydover, langs Sveriges østkyst, hvor vi lå på flere fine små pladser med havudsigt. Det blev dårligt vejr et par dage, så vi hastede gennem regnen ret hurtigt, helt ned forbi Stockholm.
  Før det, har vi været på Øland, som også har fine steder at vise frem – Alvardet f.eks. med mange forskellig orkidetyper. Stop ved P-pladsen på Stenåsavägen, ved Möckelmosse, og går mod nordøst. Så er man lige pludselig ude i et meget anderledes landskab.
  De fritgående køer er fredelige, man skal bare gå videre, så flytter de sig. Kun nysgerrige.
  Fuglereservat ved sydspidsen. Historiske steder ved Kalmar, og fine små steder. Øde steder mod nord.
  Norge og Sverige er nok mest til hvis man er til naturoplevelser.
  Alle steder vi lå med vognen, 1-2 dage hvert sted, havde vi fabelagtig udsigt.
  De sidste dage af ferien lå vi på Getnögård i Åsnen, som er en fin naturplads, uden for mange dikkedarer, og gode kanomuligheder på søen.
  Vores tur var ca. 3 1/2 uge tror jeg. Vi kører kun 2-300 km om dagen. Hvis stedet er helt fantastisk eller vi skal på tur til noget, lidt længere.